Skip to content

MEGISMERÉS

Megfigyeléseink azt igazolják, hogy a rendszer megértése, megtanulása eltérő utakon lehetséges és nem is túl bonyolult. Számtalan könyv, előadás, tréning és weboldal foglalkozik a témával. Az, hogy ki hogyan tanul, honnan indul, és milyen célt szeretne elérni szintén egyéni és sokszor karakter specifikus is. Ez egy olyan kaland, amely csak jót hozhat, mert az igazság megismerése a célja.

Kezdeti lépésként a tanulás legszórakoztatóbb módja, valamilyen csoportos képzési formában történő bekapcsolódás ismeretszerzés, áttekintés céljából. Aztán az érdeklődők általában a szakirodalom felé fordulnak. Rengeteg tudást lehet szerezni a könyvekből és egyéb forrásokból. Ez az ismeret a mindennapokban, némi figyelemmel társítva, hasznos tudássá érlelődik.

Aki az Enneagrammal személyiségfejlesztési céllal szeretne foglalkozni, tájékozódjon. és ha már szükségét érzi, keressen egy tapasztalt vezetőt! Szerencsés olyan személyt választani, akiről az a benyomása, hogy szívesen beszélgetne vele, mert valamiért szimpatikus és hiteles. A személyes, vagy csoportos interakciók azért válnak szükségszerűvé az önismeretei munkában, mert egyszer eljön, egy pont ahonnan nem látunk tovább. Maga a karakter sajátja, hogy rejtve van önmagunk előtt, tulajdonképpen bevésett érzelmi minta, válaszképpen egy „sérülésre”. Ezt az állapotot embertársaink múltbéli tettei hozták létre, ezért a feloldás is emberek között lehetséges.

Tovább>>