Skip to content

RÓLUNK ÍRTÁK

Bálint Attila
Executive Director
FRIEDRICH WILHELM RAIFFEISEN
Banking Since 1886

Az Enneagram engem a 90-es évek vége felé talált el. Akkoriban nem is annyira a mögöttes tudomány érintett meg, mint az a nagyszerű páros, aki számomra a világ ezen aspektusát hitelesen celebrálni tudta és akiknek mindezért máig hálás vagyok. Azóta az Enneagram és én kéz a kézben járunk; én folyamatosan próbálom frissíteni az ismereteimet, ő pedig számomra viszonzásul folyamatos ráeszméléseket biztosít. Ezt használom ügyfélkapcsolataimban, ez segít sok vezetői szituációban, magánéletemben vagy éppen főnökeim előtt. A legjobban persze a vegytiszta karaktereket kedvelem; sőt őket szinte tébolyult elszántsággal keresem, hiszen rengeteg vidám pillanatot biztosít minden rezdülésük. Ugyanakkor legalább ugyanennyi időt töltök saját magam megismerésével és feltérképezésével is és hát az a jó hír, hogy közel 20 év után lassan egyre közelebb kerülök a működésem megfejtéséhez.

Kothencz Tamás
HR generalista
Raiffeisen Bank Zrt.

Az Enneagram rendszerének megismerése, amellett, hogy nagyon izgalmas, sokat segített a különböző karakterek viselkedése mögött rejlő okok feltárásában. Ezek ismeretében könnyen meghatározhatók a különböző fejlesztési lehetőségek.

Pichler Judit

Közel 15 éve találkoztam az enneagrammal Miskolczi Andás és Törő Gábor előadásában. A bankszektorban eltöltött évtizedek alatt – különösen fiók illetve régióvezetőként- rengeteg képzésen, tanfolyamon és szakmai fejlesztést célzó tréningen vettem részt. Ezek között kevés olyan van, amely igazán hatással volt rám. Az enneagramban leírt főbb személyiségtípusokat és jellemzőiket viszont a mai napig felidézem, és akár használni is tudom a megszerzett tudást. Köszönhető ez annak, hogy a András és Gábor változatos tréneri eszközöket alkalmazva, érthető és könnyen adaptálható példákon keresztül mutatták be módszertant, melyet ezúton is köszönök.

Gyémánt Lenke
pénzügyi vezető

Amikor az enneagrammal találkoztam, úgy éreztem, hogy valami túlbonyolított, átláthatatlan és kesze-kusza dologra bukkantam, ami ráadásul arra is hajlamosít, hogy beskatulyázzak embereket. Ám a coaching végül segített megérteni, hogy ahányan vagyunk annyiféle “csomaggal” rendelkezünk, és ez nem egymás ellen szól, pusztán az egyed számára legjobbnak tűnő stratégiák halmaza. András segítségével azt is hamarosan felismertem, hogy ha őszinte elfogadással közelítek a másik egyén felé – még akkor is, ha a választott “tulajdonsága” számomra nem a legszimpatikusabb – ő mindenképpen hajlamossá válik annak egy magas minőségét fordítani felém. Akkoriban kerültem új munkakörbe, teljesen ismeretlen feladatok és emberek közé, és néhány jellemző azonosítása szinte rögtön elcsitította háborgó elmémet, és a feszült helyzetek gyakran „maguktól” elsimultak. Tény, hogy a negatív megnyilvánulásokról könnyebb felismerni egy-egy alkatot, ám ugyanakkor az enneagram számomra hatalmas eszköztár ahhoz, hogy kiben, hol keressem a legjobbat.